Ιστορικό
Διοικητικό Συμβούλιο
Τοποθεσία - Υποδομές
Επιχειρήσεις
Κανονισμός Λειτουργίας
Εγκρίσεις - Έντυπα
Θερμοκοιτίδα
Συνεδρ. & Εκθεσ. Κεντρο
Ανακοινώσεις
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αρχική Σελίδα

Εμπορικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου

 

 

Δημιουργία Θερμοκοιτίδας ¨Δημιουργικών Επιχειρήσεων¨

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης , η σύσκεψη για τη δημιουργία Θερμοκοιτίδας ¨Δημιουργικών Επιχειρήσεων¨ στο ΒΙΟ.ΠΑ Ρεθύμνου, δηλαδή των κλάδων διαφήμισης, τέχνης, φωτογραφίας, δημοσιογραφίας, πολιτισμού, πληροφορικής, σχεδίου, αρχιτεκτονικής, τηλεόρασης/ Video, πολυμέσων, μουσικής και μόδας.
Έγινε παρουσίαση της πρότασης από τον κο Παπατζανή Γιάννη ,δ/ντα σύμβουλο της ΒΙΟΠΑ Ρεθύμνου ΑΕ και αντιπρόεδρο του επιμελητηρίου Ρεθύμνου. Καθώς και από τον καθ. Θ. Τσούτσο του Πολυτεχνείου Κρήτης και τον κο Π. Ιγνατιάδη ερευνητή του ΙΤΕ.
Η ΒΙΟΠΑ Α.Ε. συστήνει επιτροπή δημιουργίας της θερμοκοιτίδας (που θα μετεξελιχθεί στον φορέα διαχείρισης), ενώ έχει ήδη κρατήσει οικοπεδικό χώρο 750 τ.μ., για αυτή τη χρήση.
Στόχος είναι και η ένταξη της καινοτομικής αυτής πρωτοβουλίας στον Πόλο Καινοτομίας Κρήτης .
Σε συνεργασία με την επιτροπή Έρευνας και Καινοτομίας του Επιμελητηρίου και μαζί με τα ερευνητικά-επιστημονικά ιδρύματα της Κρήτης, θα προχωρήσει στις έρευνες αγοράς, μελέτες σκοπιμότητας και υπαγωγής στο Δ΄ ΕΣΠΑ μέσω ΓΓΕΤ / ΥΠΑΝ .
Ήδη με αποφάσεις του Δ.Σ. τους: 1) Η ΒΙΟΠΑ Ρεθύμνου Α.Ε. (φορέας διαχείρισης βιοτεχνικού πάρκου, με μετόχους το Επιμελητήριο, τη Νομαρχία, το Δήμο Αρκαδίου, το Δήμο Ρεθύμνης), 2) Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, 3) Το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας, συμμετέχουν στη δημιουργία της θερμοκοιτίδας , ενώ αναμένεται το ενδιαφέρον και άλλων φορέων.
Προσήλθαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, ΒΙΟΠΑ ΑΕ, ΙΤΕ, Πολυτεχνείου Κρήτης, Πανεπιστημίου Κρήτης, ΑΤΕΙ, Πόλου Καινοτομίας Κρήτης, του ΤΕΕ , πολιτιστικών φορέων, τα μέλη της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, επιχειρηματίες , κ.α.
Εξέφρασαν ενδιαφέρον συμμετοχής τους επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και ιδιαίτερα αναφέρουμε τη Παγκρήτια Συν. Τράπεζα.
Το Επιμελητήριο Ρεθύμνου ήδη προωθεί στα μέλη του, στα άλλα Επιμελητήρια της Ελλάδας καθώς και στις Νομαρχίες, Δήμους και παραγωγικούς φορείς της Κρήτης την δημιουργία της θερμοκοιτίδας για συμμετοχή τους.
Η θερμοκοιτίδα, έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί σαν 'εικονική θερμοκοιτίδα' και να παρέχει υποβοήθηση στους ενδιαφερόμενους -φοιτητές και αποφοίτους - που σκοπεύουν να προχωρήσουν στη σύσταση εταιρείας στο χώρο των δημιουργικών επιχειρήσεων .
Η ιδέα της θερμοκοιτίδας θα παρουσιαστεί σύντομα στα γραφεία διασύνδεσης όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης.
Σύντομα επίσης η θερμοκοιτίδα θα λειτουργήσει και σαν επιχειρηματικό και τεχνολογικό portal των δημιουργικών επιχειρήσεων προωθώντας τεχνολογίες, προγράμματα και συνεργασίες για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις του χώρου που αναζητούν καινοτομικές λύσεις .
Για τους μικρούς δημιουργούς και τους πολιτιστικούς φορείς του νησιού η θερμοκοιτίδα θα προχωρήσει σε ενημερωτική έκδοση , όπου θα μπορούν να προβάλλουν τις δραστηριότητες τους σε όλη την Ελλάδα.
Επίσης θα διοργανώσει και ημερίδα για την Διανοητική Ιδιοκτησία και τη διαχείριση της .
Είναι μια μοναδική πρωτοβουλία πανελλήνια που μπορεί να προσδώσει μια δυναμική στο τοπικό παραγωγικό πρότυπο, να διασυνδέσει τον πολιτισμό με την καινοτομία και να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα.
Το Ρέθυμνο γίνεται χώρος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στον πολιτισμό και τις δημιουργικές επιχειρήσεις. Προσελκύει ταλέντα και δημιουργούς από όλη την Κρήτη και την Ελλάδα. Παντρεύει το επιχειρείν με την κοινωνία του πολιτισμού. Αποτελεί χώρο δημιουργίας και για ξένους που ζουν στην Κρήτη και αναζητούν ένα ολοκληρωμένο χώρο για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.
Για περισσότερες πληροφορίες για τη θερμοκοιτίδα στην ιστοσελίδα του ΒΙΟ.ΠΑ. Ρεθύμνου: www.vioparet.gr/thermokitida.ppt
Το ερωτηματολόγιο που καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν βρίσκεται στην ηλ. διεύθυνση: www.eber.gr/forum/viewtopic.php?t=3708
Για πληροφόρηση , επικοινωνία με τα mail : ignatiadis@stepc.gr , tsoutsos@mred.tuc.gr , vlastos@stepc.gr

 


ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες κατασκευή φιλοξενία ιστοσελίδων ρέθυμνο κρήτη δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι audio video radio streaming web design hosting crete rethymno ρέθυμνο κρήτη

powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες